Spoedeisende hulp beschikbaar op Voorne-Putten

Brielle - De zorgverlening in Nederland is goed geregeld. Veel taken en verantwoordelijkheden zijn de afgelopen jaren overgeheveld naar de gemeente, dus ook naar de gemeente Brielle. Er gaat veel goed, maar als politiek hebben wij de taak om scherp te zijn op veranderingen die impact hebben op alle inwoners in onze regio.

Mensen moeten langer thuis blijven wonen. Dit betekent dat alleenstaande ouderen of mensen met een beperking, meer afhankelijk zijn geworden van hun omgeving en van mantelzorgers. De VVD Brielle is van mening dat we verantwoordelijk zijn voor onszelf en waar dat nodig is ook voor elkaar. Wanneer deze verantwoordelijkheid niet gedragen kan worden, dan dient adequaat hulp of zorg te worden geboden.

De VVD is trots op al onze artsen, die veelvuldig diensten draaien op de Huisartsenpost bij het Spijkenisse Medisch Centrum. Deze artsen staan garant voor een bereikbare, toegankelijke en kwalitatieve dienstverlening aan alle patiënten van Voorne-Putten met een 24/7 bemensing met drie artsen. Zij signaleren echter, dat behandelingen goed gaan totdat spoedeisende hulp benodigd is.

Kandidaat-raadslid Arie van Gorsel: "Steeds minder ziekenhuizen in de buurt hebben nog een spoedeisende hulp, waardoor 'onze' ambulances steeds verder moeten rijden om patiënten bij de juiste zorg te brengen. Dat maakt dat we steeds vaker geconfronteerd worden met langere aanrijdtijden van de ambulances wanneer er in Brielle en omgeving incidenten zijn."

In samenwerking met de huisartsen en in samenwerking met de gemeenten op Voorne-Putten gaat de VVD Brielle voor oplossingen voor de toekomst. Zorgen vóór elkaar en met elkaar, zodat we in de toekomst verzekerd zijn van Spoedeisende Hulp in de regio! Dat is de ambitie van de VVD en dat is waar zij de komende periode voor gaan!